Programok Siófok közelében: PannON OtthON – vár az online Pannon Várszínház

A jelenlegi járványhelyzet rendkívüli módon megviseli a színházakat, így a siófoki programok kapcsán évek óta nagy szerepet játszó Pannon Várszínház is megalkotta saját online műsorát, mely stílusosan a PannON OtthOn nevet kapta a keresztségben.

A Pannon Várszínház online színházi projektjének részeként január 18-tól rendszeresen nézhetnek majd otthon, a számítógépen, az okostelefonon vagy a tévén keresztül színházi közvetítéseket az emberek, így átvészelve a remélhetőleg már csak rövid ideig tartó pandémiás időszakot.

A program részeként a színház dolgozói első körben saját archívumukból válogattak, méghozzá az utóbbi néhány évben nagy sikerrel játszott előadások felvételeiből csemegézve, de a jövőben természetesen folyamatosan frissülő kínálattal várják majd az érdeklődőket.

Nyilván a szervezők is tisztában vannak azzal, hogy az online színház közel sem ugyanolyan, mint az igazi színház, de ezekben az időkben bizonyára így is sokan örülnek annak, hogy színházi előadást láthatnak – méghozzá jó minőségben –, miközben az intézmény fennmaradásának szempontjából ez a megoldás létszükségletet jelent.

Az online megtekinthető előadások révén ugyanis a színészek kapcsolatban tudnak maradni a közönséggel, miközben aki teheti, illetve aki szeretné, az jegyvásárlásával támogathatja is a színházat, hogy a járványhelyzet lecsengését követően minden ott folytatódhasson, ahol annak idején abbamaradt.

A PannOn OtthON részeként elsőként A kőszívű ember fiai, a Mágnás Miska és a Frenák Pál Társulat közbenjárásával a Birdie lesz megtekinthető, utóbbi január 18. és 22. között, utóbbi kettő pedig január 22. és január 29. között.