Programok Siófok közelében: Pilinszky János II. országos vers-és prózamondó verseny

Lassan visszatér az élet az országba és a világba is, így nem meglepő, hogy a Balaton fővárosa közelében is megindulnak az események. Ha pedig szeretnénk elfoglalni magunkat a siófoki programok mellett, akkor érdemes lehet május 28-án és 29-én ellátogatni a közeli Balatonkenesére.

A helyszínen ugyanis a Kultúra Háza (Kálvin János tér 4.) idén is két napon keresztül fogadja a versek és a prózák kedvelőit, ezáltal második alkalommal kerül megrendezésre a Pilinszky János országos vers- és prózamondó verseny ahol kortól és nemtől függetlenül mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kipróbálja magát a színpadon, közönség előtt.

Nem kell saját verssel vagy prózával kiállni, ilyen feltételt nem kötöttek a szervezők, az viszont elvárás, hogy minden induló megfelelő felkészülést követően menjen el és próbálja ki magát, ezzel is megtisztelve a magyar irodalmat, és úgy általánosságban annak a legnagyobb, legismertebb alakjait.

A Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvány közös szervezésében megvalósuló esemény Pilinszky János születésének 100., halálának pedig 40. évfordulója alkalmából kerül a középpontba, mint egy országos szintű vers- és prózamondó verseny.

Itt nincs lokális korlát, az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek és érkezhetnek, akik szívesen elszavalnának valamit az irodalomtörténet legnagyobb alakjaitól, legyen az akár Arany János, akár Petőfi Sándor, akár éppen Pilinszky.

A szervezők természetesen nemcsak versenyzőket várnak az eseményre, hanem mindenkit, aki imádja az irodalmat, legyen az klasszikus vagy kortárs irodalom.