Programok Siófok közelében: Provence-i kapu és A tengernél élményfestés

Ha mindig is kacérkodtunk volna a festészet tudományával, de nem igazán tudtuk, hogy miként álljunk neki, akkor most elérkezett az idő, hiszen a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik március első hetében rögtön két festményt is reprodukálni, méghozzá értő segítség társaságában.

Az Artist for a Day szervezésében (Veszprém, Rákóczi utca 6.) ugyanis március 3-án, szerdán lehetőségünk nyílik képzeletben elutazni a hangulatos Provence-ba, hogy ott megismerkedhessünk a festészet adta lehetőségekkel, és reprodukáljuk a sokak által már biztosan látott Provence-i kaput.

Az sem baj, ha korábban még soha nem fogtunk ecsetet – bár azért nem árt némi alapismeret a könnyed és gyors haladásért –, csak jelentkezzünk a veszprémi stúdió programjára, ahol lehetőségünk nyílik hozzáértők támogatásával alkotni valamit a semmiből, méghozzá nem közönséges papírra, hanem valódi 40×50 cm-es vászonra.

Ha a szerdai időpont nem alkalmas, március 4-én, csütörtökön újabb esemény vár ránk, de ott a kapu helyett A tengernél című festményt kell majd gyakorlatilag lemásolnunk úgy, hogy lépésről-lépésre vezetik a kezünket és mondják, hogy mire kell odafigyelnünk, milyen eszközöket kell használnunk és így tovább.

A kreatív kikapcsolódáson a jelenlegi vírushelyzet miatt maximum 8 fő vehet részt mindkét napon, és esetükben is gondoskodnak majd a szervezők a megfelelő távolságtartásról, az eszközök, illetve a stúdió levegőjének tisztításáról, miközben természetesen a maszkviselés egyaránt kötelező lesz.

Próbáljuk ki magunkat bátran a festés világában még akkor is, ha korábban csak kacérkodtunk a gondolattal, illetve csak néhány esetben fogtunk ecsetet a kezünkben.