Programok Siófok közelében: Pünkösdi gyermekelőadás Kőröshegyen

A legkisebbek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett, a magyar tenger közelében lehetőségük nyílik a gyermekeknek is kikapcsolódniuk egy kicsit így a nyár előtt alig pár héttel, május 23-án ugyanis különleges előadás vár rájuk a Kőröshegyi Zeneműhely udvarán.

Minderre vasárnap délután 16 óra magasságában kerül sor az említett helyszínen, méghozzá Krisztus Urunk és a furulya címmel, melynek részeként Keresztes Nagy Árpád, az ismert népzenész és mesemondó várja majd az érdeklődőket bábtáncoltatással, élő zeneszóval és egyebekkel.

A program óvodás- és iskoláskorú gyermekek számára egyaránt ideális választás lesz, különösen annak fényében, hogy mindenki teljesen ingyen részt vehet rajta, azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel a belépés kizárólag előzetes bejelentkezés esetén valósulhat meg.

Bár a zeneműhely udvarán várható a program, azonban a szervezők arra kérik az érkezőket, hogy tartsák be a kapcsolódó járványügyi előírásokat, ezáltal a távolságtartást, valamint a maszkhasználatot.

A különleges esemény részeként nagy szerepet kap a vidámság, a móka, a kacagás, a hónapok óta mellőzött közösségi élmény, valamint emellett természetesen a játszva tanulás élménye, amit vallásos, népzenés, kulturális hagyományápoló töltettel építettek fel.

A Köszönjük, Magyarország program támogatásával megvalósuló esemény így igazán többfunkciós lehetőségekkel kecsegtet, hiszen a hagyományőrzést, a közösségépítést, valamint az általános tudást egyaránt magasabb szintre emeli.