Programok Siófok közelében: Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a Hangvillában

Aki kedveli a komolyzenei koncerteket, az garantáltan jól jár majd, ha február 20-án, szombaton este 19 órakor ellátogat a veszprémi Hangvillába, ahol a siófoki programok részeként a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közös előadását ismerhetik meg az érdeklődők.

Sőt mi több, az eseménynek több érdekessége is lesz. Az egyik, hogy a kórus és a zenekar mellett Helmuth Rilling is közreműködik majd a komolyzenei koncert során, miközben a műsor alapját Johann Sebastian Bach egyik sokak által ismert, mondhatni legendás műve, a Máté-passió adja majd.

Természetesen már önmagában élmény színpadon látni a Purcell Kórust és az Orfeo Zenekart, akik gyakorlatilag már csak és kizárólag egy lapon említhető egységet képezve Magyarország régizenei együtteseként Vashegyi György karmester és csembalóművész vezetésével járják az országot, hogy főként komolyzenei művekkel szórakoztassák az érdeklődőket.

Az együttes repertoárját leginkább barokk stílusú darabok adják, de gyakran nyúlnak a romantikus, a klasszikus, olykor-olykor pedig még kortárs művekhez is, miközben az Orfeo Zenekar minden esetben korhű hangszerek megszólaltatásával kíséri a kórus tagjait.

A kórusban egyébiránt rengeteg jól ismert és neves szólista megtalálható, miközben az egész a muzikalitással együtt egy rendkívül magas szintű élményt kínál, nem véletlen, hogy a formáció már nagyon komoly nemzetközi sikereket is elért korábban, illetve rengeteg díjat bezsebeltek, a luxemburgi Pizzicato komolyzenei magazin Supersonic-díjától kezdve az Opéra Magazine Diamant de l’Opéra díjáig bezárólag.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!