Programok Siófok közelében: reformkori séták Balatonfüreden

Igazán különleges esemény várja a nyári szezonban azokat, akik ellátogatnak Balatonfüredre, a siófoki programok mellett ugyanis a kérdéses helyszínen különleges városnéző séták, úgynevezett reformkori séták várják majd az érdeklődőket.

Mindezt idegenvezetővel és szervezett keretek között, így az előzetes bejelentkezéshez kötött eseményen lehetőségünk nyílik majd megismerkedni Balatonfüred történelmi hangulatú épületeivel, valamint azok történeteivel, de mindemellett sok érdekes anekdotát is hallhatunk majd a város egyik hírességéről, Blaha Lujzáról, illetve az Arany ember írójáról, Jókai Mórról is.

Ez azonban még közel sem minden. A helyszínen rengeteg érdekességet ismerhetünk majd meg a legelső, még 1825-ben megrendezett Anna bálról, a hozzá kapcsolódó összes hagyományról, miközben a séta során az indulók megcsodálhatják a Posta házat, a legendás Anna Grand Hotelt, a Horváth-házat, a Kossuth forrást – és az itt ömlő gyógyvizet –, de még a különlegességnek számító Füredi Panteont is.

A városnéző séta során néhány órára mi is igazi balatonfüredi lakosokká válhatunk, miközben magának a túrának a különlegességét és fényét nagyban emeli a csodálatos környezet, valamint az olyan helyszínek, mint a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve természetesen a csodálatos Balaton közelsége, melynek hangulata különösen így nyáron mindenkiben felidézi a gyerekkort.

A balatonfüredi reformkori séta hosszúsága másfél kilométer, az útvonala pedig a Vaszary Galériától indul, majd a Balaha Lujza utcán, a Gyógy téren és a Kiserdőn folytatódva jutnak el a résztvevők a híres Tagore sétányra.