Programok Siófok közelében: Romantikus Reformkor Balatonfüreden – a pénteki nap

Idén is megrendezésre kerül az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Romantikus Reformkor Balatonfüreden, melynek részeként a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a kérdéses balatoni városba azért, hogy ismét reformkori hangulatba kerülhessünk.

A kérdéses eseményre a város több pontján kerül majd sor, és mivel ez már a 16. alkalom lesz a sorban, talán nem meglepő, hogy a szervezők óriási gyakorlattal, bevett fellépőkkel, programokkal és eseményekkel készülnek szeptember 24. és szeptember 26. között.

Az esemény alkalmából lesz például Rendhagyó Prímástalálkozó, fellép a Füred Dixieland Band, de állandó iparművészeti vásár és reformkori hagyományőrzés is várja az érdeklődőket.

Az események már szeptember 24-én, pénteken elindulnak, így délelőtt 10 órától egészen 18 óráig várja az érdeklődőket a kirakodóvásár, de a Vaszary Galériába is érdemes lehet kilátogatni, hiszen délelőtt helytörténeti vetélkedő várható a város 50 éves évfordulója alkalmából, 13 órától pedig levetítik az Ékköveink című Turisztikai és helytörténeti kisfilmet, amit 14 órától a helyi tanulók versmondó versenye követ.

Délután 16:30-tól a Vaszary Kertben aztán kosztümös séta veszi kezdetét a reformkori városrészben, 17 órától pedig a Kisfaludy Galéria várja azokat, akik szeretnének részt venni a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságának kiállításmegnyitóján Hári Lenke alpolgármester közbenjárásával.

A pénteki kezdőnapot a Princess Együttes koncertje zárja majd, amire várhatóan 18 órai kezdettel kerülhet sor a Kisfaludy színpadon.