Programok Siófok közelében: romantikus vígjáték Veszprémben

Aki látta az első részt, annak azért, aki pedig egy önmagában is értelmezhető, érzelmekben gazdag romantikus vígjátékot szeretne színpadon látni, az jobb lesz, ha a siófoki programok mellett augusztus 30-án, hétfőn este 19 órakor ellátogat a közeli Veszprémbe.

A Petőfi Színház színpadán kerül ugyanis előadásra Bernard Slade legendás műve, a Jövőre veled, ugyanitt második része, mely egy különleges romantikus vígjáték lett a sorban Hargitai Iván rendezésében, aki egy 2 és fél órás darabot alkotott ebből a sajátos műből.

Az előadás itthon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közbenjárásával valósult meg, a főszerepben egy lassan öregedő párral, Doris-szal és George-dzsal a főszerepben, akik már maguk is tudják, hogy sajnos elment mellettük az idő.

Mégis képtelen arra, hogy lemondjanak életük egyik fénypontjáról, az évenkénti egyszeri találkozásról. Merthogy Doris és George titkos szeretők, méghozzá már 25 éve, mindezt úgy, hogy már gyermekük, sőt unokájuk is született, azonban ők mégis ragaszkodnak a másikhoz.

Újraházasodni azonban nem akarnak, a válásról sem szeretnének hallani, így nem tudják mitévők legyenek. Azt sem tudják pontosan, mi tartja össze őket egyáltalán. A szex? A szorongás? A függetlenség utáni vágy?

A nagyszerűen sikerült első rész után a folytatás tovább fokozza a boldogság utáni vágyat, méghozzá rengeteg humorral és vidámsággal, miközben a közönség soraiban ülők is gyakran magukra ismerhetnek benne.

Az előadás két nagyszerű színész, Váradi Eszter Sára és Keller János szereplésével valósul meg. A mű fordítója Debreczeni Júlia volt, és míg a díszletet Bátonyi György tervezte, a jelmezekért Kárpáti Enikő volt a felelős.