Programok Siófok közelében: Sárkánylehelet romkoncert

Ha szeretnénk egy igazán különleges koncertélmény részesei lenni, akkor a siófoki programok mellett látogassunk el szeptember 12-én, azaz most vasárnap a veszprémi Betekints Völgybe, ahol egy vérbeli romkoncert részeseivé válhatunk.

A Sárkánylehelet címre keresztelt előadáson Szávai Viktória és G. Szabó Hunor előadását ismerhetjük meg, akik egy különleges Weöres Sándor szeánszot tartanak majd a rajongók legnagyobb örömére, ami azt jelenti, hogy az ismert költőnk verseire építkező előadás vár ránk a völgyben található jezsuita templomrom előtt.

A programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncertek részeként kerül megvalósításra, mint egy irodalmi és zenei fókusszal rendelkező esemény, mely a tömegeket vonzó fesztiválokkal ellentétben egy sokkal személyesebb és sokkal intimebb kapcsolódási lehetőséget biztosít mind a közönség, mind az előadók között.

Ez az esemény is várhatóan 100-150 fős tömeg előtt valósul majd meg, a G. Szabó Hunor zenei aláfestésével megvalósuló koncerten pedig Szávai Viktória szavalja majd Weöres Sándor legszebb verseit, ami valójában egyfajta személyes vallomás lesz a részéről, egy nagyon mélyről táplálkozó női előadás.

Mindez a magyar irodalom egyik legjelentősebb költőjének életművére alapozva, aki annyira egyedi hangvételt ütött meg, és annyira ösztönös, ősi bölcsességeket rejtő tudással büszkélkedhetett, hogy ahhoz foghatóval sem találkoztunk azóta.

A Sárkánylehelet valójában két művész, egy költő és egy színész találkozását prezentálja számunkra a színpadon rengeteg érzelemmel, gyengédséggel, megannyi vadsággal, ritmussal és zenével is természetesen.