Programok Siófok közelében: szólóhajózás és bringatúra

Aki szereti a versenysportokat, azon belül is az igazi különlegességeket, és szívesen venne részt nézőként, de akár indulóként is valami sajátos számban, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet május 14-én ellátogatni Tihanyba és Balatonfüredre.

A Tihanyi Hajós Egylet szervezésében ugyanis nemsokára megrendezésre kerül a FlexFleet klasszikus szólóverseny, mely hétköznapinak közel sem nevezhető a hajózás kedvelői között, hiszen egy egykezes, mindemellett pedig egyszemélyes Balatonkerülő verseny vár itt ránk, ami idén első alkalommal kerül megrendezésre a magyar tenger félszigetétől indítva.

Az esemény különlegessége az lesz, hogy kizárólag tőkesúlyos hajók indulhatnak rajta, legyen szó akár egy igazi klasszikusról, akár valamilyen modern darabról. A cél, hogy a kapitány egyedül legyen a fedélzeten, és egyedül teljesítse a távolságot.

Konkrétan a Balatont kell megkerülniük a versenyzőknek, ami egyedül kifejezetten embert próbáló feladat lehet abban az esetben, ha nem megfelelő az időjárás. Sőt, még jó idő esetén is szükség van a kapitányok rátermettségére, kitartására és vitorlázó tudására egyaránt!

Amennyiben inkább megmaradnánk a parton, május 14. és 16. között kerül megrendezésre a McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúra is, mely a balatonfüredi Annagora Aquaparktól indulva lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők 222 kilométert tekerjenek a Balaton körül, méghozzá kizárólag két keréken.

Az ultrabalaton nemcsak kerékpáros esemény, hanem futók is megmérettethetik rajta a tudásukat, miközben a kerékpárosok lényegében őket kísérik és támogatják. Ez nem egy közönséges futam vagy verseny, itt nincs időmérő vagy szintidő, itt mindenki nyertes, aki elindul, és megtapasztalja a jó hangulatot, illetve a csodálatos Balaton élményét.