Programok Siófok közelében: Vártól a várromig gyalogtúra Várpalotán

Mindennél fontosabb ezekben a korlátozásokkal terhelt időkben, hogy minél többet legyünk a friss levegőn. Ha a siófoki programok részeként nem találunk magunknak kapcsolódó elfoglaltságot, érdemes lehet a hétvégén ellátogatni Várpalotára, ahol egy nagyszerűnek ígérkező gyalogtúra részesei lehetünk.

A Túrázz velünk eseménysorozat részeként a Veszprémi Életjobbító Központ szervezésében ugyanis lehetőségünk nyílik majd ellátogatni a Thury vár közelébe január 24-én, azaz most vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel, ahol Vártól a várromig név alatt megismerhetjük a város, illetve sokkal inkább közvetlen környezetének sajátosságait.

A túra egyben pecsétgyűjtő lehetőség azok számára, akik ennek a szenvedélynek hódolnak, és mivel a Túrázz velünk esemény részeként csak az idén legalább 12 ilyen esemény várható, ezért a szervezők úgy gondolták, hogy aki ebből legalább 10-et teljesít, az Emléklapot vihet haza, ha pedig mind a 12-t lesétálja, akkor decemberben nagy meglepetésben részesülhet majd.

A várpalotai túra a 2021-es séták közül az első lesz majd, melynek találkozási pontja a Thury vár, ahol a gyülekezőt követően a kalandorok elindulnak a Bátorkő vár romjáig, méghozzá a tervek szerint egy közel 11 kilométeres körtúra részeként, aminek köszönhetően rengeteg érdekességet megtudhatunk a környékről.

Az eseményre érdemes úgy készülni, hogy előre megnézzük az időjárás előrejelzést, és annak megfelelő öltözetben induljunk csak útnak, de túracipő vagy még inkább túrabakancs minden esetben legyen rajtunk.