Programok Siófok közelében: Veszprémben zenél a Győri Filharmonikus Zenekar

Aki szereti a komolyzenei előadásokat, az jobb, ha február 11-én ellátogat a veszprémi Hangvillába, ahol egy igazán különleges eseményre kerül sor, így aki szereti a komolyzenét, az a siófoki programok részeként most garantáltan kielégítheti vágyait.

Merthogy a veszprémi Hangvillába érkezik a Győri Filharmonikus Zenekar, akik este 19 órai kezdettel indítják el Somodari címre keresztelt koncertjüket, mely a vendégzenész, Somodari Péter gordonkás miatt kapta ezt az elnevezést, méghozzá Thomas Kornél vezénylete mellett, aki egy igazán különleges műsort állított össze.

Az előadáson így biztosan elhangzik majd Ludwig van Beethoventől a Fidelio nyitánya (op. 72 6), de ugyanúgy a legendás német zeneszerzőtől a mindenki által ismert nyolcadik F-dúr szimfónia is, melyek közé Anton Dvoraktól a H-moll gordonkaverseny kerül még terítékre az este folyamán.

Az est különlegességét Somodari Péter adja majd, aki egy Veszprémben született zenészként elsődlegesen csellóművészként ismert. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd a saarbrückeni Zeneművészeti Főiskolán tanult, méghozzá olyan művészektől, mint Perényi Miklós, Mező László vagy Gustav Rivinius.

A Budapesti Vonósok, a Keller Quartet, a Magyar Operaház és a Luzerner Sinfonierorchester mellett Péter a Bécsi Operaház és a Bécsi Filharmonikus Zenekar szóló csellóművészeként ismert manapság, aki olyan hírességek társaságában lépettár színpadra, mint Leonidas Kavakos, Christian Tetzlaff, Tabea Zimmermann, Boris Pergamenschikov, Kurtág György, vagy Truls Mork.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!