Programok Siófok közelében: Virágot Algernonnak színházi előadás

A minőségi színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére érdemes lehet ellátogatni november közepén a siófoki programok mellett a közeli Veszprémbe, ahol Daniel Keyes egyik legendás színművét tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyar színpadra Vándorfi László rendezésében érkező, rendkívül mély és filozofikus megközelítésű alkotás mintegy 3 órás időtartammal rendelkezik, amit egyetlen szünettel tekinthetünk meg november 15-én, vasárnap délután 17 órai kezdettel.

A Virágot Alderonnak című mű főszereplője Charlie Gordon lesz, akinek rendhagyó és példamutató szellemi fölemelkedését követhetjük majd nyomon az előadás során, hősünk ugyanis képes volt méltóságteljes formában visszatérni korábbi énjéhez, amivel mintapéldájává vált az éni akarásnak, az optimizmusnak és a kitartásnak.

Charlie bebizonyította és bebizonyítja, hogy a mesterséges intelligencia korában is milyen sok ereje van a szeretetnek, miközben a tudomány lehetőségeit szinte már gátlástalan módon tágítja az emberiség, akik saját fajtársaikat használják fel tesztelésre.

A világhírű regény színpadi átiratának magyar változatát Szervét Tibor készítette, az egyes szerepekben pedig olyan ismert magyar színészeket és színésznőket találunk, mint Szelle Dávid, Kovács Ágnes Magdolna, Keresztesi László, Kárpáti Barbara, Oravecz Edit, Egri Zsófia és Ifjú Martin.

A Virágot Alderonnak játékterét Vándorfi László álmodta meg, jelmeztervezője Gavula Vivien volt, a rendező munkatársaként pedig Szűcs Kittit köszönthettük.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!