Programok Siófok közelében: XVI. Sparhelt Borklub

Amennyiben szívesen kóstolgatnánk ízletes borokat, és szeretnénk ezt igazi szakértők társaságában megtenni, akkor látogassunk el december 10-én, pénteken a balatonfüredi Sparhelt Bistróba, ahol idén már 16. alkalommal kerül megrendezésre a Sparhelt Borklub névre keresztelt esemény.

Mint azt már korábban megszoktuk, minden évszakban, sőt azon belül is minden hónapban más-más tematikával rendelkezik a kérdéses borklub, így a pénteken várható esemény egy különleges francia este lesz, ahol neves vendégek várnak majd ránk, hiszen itt lesz Elek Balázs és Angerman László sommelier is.

Az este során olyan italok közül válogathatunk, mint az  Elzász- Wolfberger Riesling Signature Alsace, a Loire Völgy- Domaine Bellevue Touraine Sauvignon Blanc 2020, a Burgundia- Cristian Moreau Chablis 2019, a Burgundia- Chanson Pinot noir 2020, a Loire Völgy- Alphonse Mellot Sancerre Rouge Pinot noir 2019, a Bordeaux- Grand Bateau Rouge 2016 és a Champagne- Palmer Brut reserve Champagne.

Mint látható, egy igazi francia borválogatásról van szó, tehát a minőségre, a különlegességre nem panaszkodhat majd, aki a helyszínre érkezik, sőt mi több, a borokhoz természetesen különleges francia menüsor is jár majd kapcsolódó ételekkel.

Előételnek például fehér hurka és sült alma lesz, amit gesztenye levessel és karamelizált dióval öblíthetünk le, majd borjúmájas párolt hagyma, illetve burgonyapüré lesz a meleg előétel, a főétel pedig zöldségekkel tálalt, borban sült kakas lesz, míg az egészet egy kiadós desszert zárja.

Amennyiben tehát szeretnénk részesei lenni egy igazi francia estének, ahol a borkóstolás és az ízletes ételek legalább olyan fontos szerepet kapnak, a füredi Borklub nekünk szól.