Programok Siófok közelében: Zöld Karácsony a Zöld Feszten

A karácsony igazi szellemének felidézése a célja annak a Zöld Karácsony névre keresztelt eseménynek, mely a siófoki programok céljaként gyakorlatilag úgy tud majd ajándékot biztosítani nagyon sok ember számára, hogy közben a környezettudatosság és a fenntarthatóság sem szenved csorbát.

A Pannon Egyetemen található Pannon Köztéren várható esemény november 27-én, szombaton egész nap várja az érdeklődőket, de közel sem csak az egyetem tanulóit, illetve munkatársait, hanem bárkit, aki szeretne ajándékot cserélni másokkal.

A programok délelőtt 9 órától egészen 14 óráig várják az érdeklődőket, és alapvetően három szintre oszthatók. A ruhacsere részeként tiszta és jó állapotú ruhát kell vinnünk, letennünk azt a megfelelő asztalra, majd kiválasztani helyette azt, ami nekünk tetszik.

A karácsonyfa dísz csere esetén ugyanez a metódus lesz, csak éppen jó állapotú díszekkel, míg az ajándék esetén a korábban alig használt, sosem szeretett vagy éppen rajtunk maradt ajándékoktól szabadulhatunk meg. A régi dolgok itt most új, szerető gazdára lelhetnek, miközben mi is szerezhetünk magunknak mások által megunt, számunkra azonban hasznos dolgokat.

Fontos, hogy nem kell csomagolni, nem kell költekezni, a csere ingyenes, nincs semmiféle pénzforgalom, az egész az árucseréről, az örömszerzésről szól. Sőt mi több, a helyszínen lehetőségünk nyílik elsajátítani azt is, hogy környezettudatos és egyben hasznos ajándékot készíthessünk valakinek az ünnepekre.

A nagyteremben így elsajátíthatjuk a méhviaszos kendő készítésének mikéntjét, de varrhatunk vászonzsákos és arctisztító párnát, sőt használt farmerből készíthetünk karácsonyfa díszt pár perc alatt.

A helyszínen a kisebb gyermekek is kipróbálhatják ügyességüket, ezáltal készíthetnek sütibefőttet, aminek mindenki nagyon örül majd, de bárki elsajátíthatja a környezettudatos csomagolás rejtelmeit, sőt a természetes anyagokból történő karácsonyfa dísz készítését is.