Siófok

Siófok a Balaton egyik legnagyobb, legismertebb, legkedveltebb városa éppen olyan színes történelemmel rendelkezik, mint amennyire érdekes, és vibráló ma is. A város fekvését tekintve a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik és Somogy megyéhez tartozik. Egészen nagy kiterjedésű, hiszen a Balaton déli 70 kilométeres parthosszából Siófok városa 17 kilométert foglal el.

Amennyiben Siófokra szeretnénk eljutni, megtehetjük azt három irányból is: autópályán, vízi úton az északi partról, de akár kihasználhatjuk a város területén működő repülőteret is. Amennyiben fürdőzni szeretnénk, akkor már májusban felkészülhetünk a szezonra, ugyanis már ekkor felmelegszik a sekély víz, így fürdőzésre is alkalmassá válik. Siófok a Balaton fővárosa, és egyben az egyik kiemelkedő közlekedési csomópontja is.

Nem sokan tudják, de Siófok már a római korban is népszerű településnek számított. A tihanyi alapítólevélben is megemlítik a települést 1055-ben, de a történelem során más névvel is illették: 1137-ben megemlítik Fuk néven, majd a mai nevén 1790-ben találkozhatunk vele először.

Siófok jelentősebb fejlődésről az 1800-as évektől beszélhetünk, megemlíthetjük a víz szabályozását, a gőzhajózás beindítását, a vasútútvonalak, és a hajókikötők átadását. A város fejlődésében fontos szerepet játszott a fürdőtelep kiépítése is. Siófok a második világháborúban komoly károkat szenvedett, a frontvonal két teljes hónapig pusztította a várost, többek között kárt szenvedtek el a parti építmények, a nyaralók, és a lakóházak is.

Az üdülőváros a háborút követő restaurálás során teljesen újjá épült, és ezáltal Siófok nagy tömegeket befogadó nyaralóhellyé vált. Siófok végül 1968-ban lett teljes jogú város és azóta Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja.

Az üdülővárosnak rendkívül jó a közlekedése, illetve csodálatos zöldövezeteivel igazán egyedi a maga nemében. Sekély vizű partja kellemes fürdőzést kínál, így az ideérkező vendégek kellemes pihenésben, szívélyes vendéglátásban részesülhetnek és élvezhetik a Balaton lágy vizét. A pezsgésre és programokra vágyók az év szinte minden időszakában találhatnak maguknak elfoglaltságot, és kalandokat.

Siófokot napjainkban a Balaton part dinamikusan fejlődő városaként tartjuk számon, és ebben a sokarcú városban garantáltan mindenki jól érzi magát, akár nyaralni megy, akár ott él.

Siófok egyszerre két időszakot elevenít fel magában: ha a város ódon, villákkal teli részein sétálunk, akkor a századforduló hangulata elevenedik meg, azonban ha 21. századi hangulatra vágyunk, akkor vegyük célba a fő utcát, és a városközpontot. Ha sorra vesszük a város nevezetességeit és látnivalóit, akkor magunk is beláthatjuk, hogy Siófok jócskán bővelkedik a látnivalókban.

Elég csak megemlítenünk a Fő téren álló, 2011-ben felújított víztornyot, amely a város jelképévé is vált. Továbbhaladva innen megpillanthatjuk a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomot, de ha a városban járunk, mindenképp érdemes megtekintenünk a Millennium Parkot és a megannyi sétányon végighaladva eljuthatunk híres emlékházakhoz is.

A nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness központ 2006 nyarától várja vendégeit, Siófokon. Siófok aktív fürdőjeként igazán kellemes, kikapcsolódást és wellness élményt nyújt minden korosztály számára.

Siófokon több híres villát is meglátogathatunk és a parkokban szép szobrászalkotásra is rácsodálkozhatunk. Amennyiben Siófokra látogatunk, érdemes utánanézni az összes olyan látnivalónak, amelyet érdemes megnézni, hiszen az üdülés mellett ez a város megannyi programot, és élményt, művészetet rejt magában, teljesen zöld környezetben. A kiindulópont pedig mindenképpen a Mala Garden Hotel és Étterem legyen.

Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz
Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz

Corner Lakosztály

A Mala Garden Hotel ****superior új, 39 négyzetméteres lakosztályát a kényelmet és tág teret kedvelőinek ajánljuk! A Corner lakosztályok, nevéhez híven, szállodánk legújabb épületének sarkán kaptak helyet, így egyik teraszáról, de akár az ágyból és az üvegfalú fürdőszoba kádjában fekve is gyönyörködhetnek a magyar tenger részleges panorámájában.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

White Tea Lakosztály

Élje át a Mala Garden élményt White Tea lakosztályunkban, mely 180 fokos balatoni panorámájával minden érzékét kielégíti. White Tea lakosztályunk hűen tükrözi a modern távolkeleti építészet formáit. A tömörfa burkolatok, a többrészes, kézi faragású antik teakfa Buddha fali dísz és a motorizált thai selyem függönyök otthonos légkört teremtenek, megtartva a luxus és a keleti kényelem érzetét.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

Penthouse Aura Lakosztály

A 100 m2-es lakosztály, a nevéhez híven, privát wellness élményt biztosít Vendégeinknek. A balatoni oldalpanoráma és a 60 m2-es terasz kiegészül egy 4 fős étkezőasztallal, Swan Italy űlőgarnitúrákkal, egy Carlo Urbinati által megálmodott, kétszemélyes, eredeti Jacuzzi Aura Plus hidromasszázskáddal, továbbá külön zuhanyzóval és Chopard luxus hotel kozmetikumokkal.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom