Balaton

Hazánkban a „magyar tenger” az elsődleges turistacélpont, melyet a külföldről ideérkező nyaralni vágyók is jól ismernek. Persze mi magunk is a Balatonra megyünk legszívesebben nyaralni, ha itthon szeretnénk kikapcsolódni és eltölteni a nyári szünetünk egy részét, vagy akár a SZÉP-kártyára kapott juttatást ideálisan kihasználni.

A Balatont két részre oszthatjuk turisztikai szempontból, ennek alapján megkülönböztethetjük az északi, illetve a déli partot. Az északi parton mélyebb, néhány fokkal hidegebb a tó vize, mint a déli szakaszon, ahol a víz sekélyebb, és melegebb is.

Az északi part legismertebb városai között megemlíthetjük Balatonalmádit, Balatonfüredet, Zánkát, Keszthelyt és Tihanyt. A déli parton utazva választhatunk, hogy Fonyódon, Balatonbogláron, Balatonlellén, Balatonszemesen, Szántódon, Zamárdin vagy Siófokon szeretnénk megmártózni a Balaton vízében.

A Balaton Európában is egyedülálló, Közép-Európa legnagyobb tava. Magyarország számára a főváros, Budapest mellett kiemelt idegenforgalmi központot jelent. A Balaton keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a többi részétől. A tó északi részén megtalálható a szintén világhírű badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence is, egyes részein halászatra is van lehetőség, illetve a Balaton egészén találhatók gyógyvizek, források is.

Az egész Balatont tekintve a két legismertebb város Tihany és a Balaton fővárosaként is emlegetett Siófok. Tihany vonzerejét elsősorban az apátsággal összefüggő történelmi és kulturális emlékek, valamint az egyedülálló természeti környezet jelenti.

Siófok

Siófok a déli parton található üdülőváros, amely pezsgést és pihenést is tartogat a nyaralni vágyóknak. Siófokon minden megtalálható, amire csak szükség lehet: nevezetességei és műemlékei mellett az aktív kikapcsolódás és a folyamatos, aktuális programok áradata mindenkit magával ragadhat egész évben. A kulináris élvezetek rajongóinak jó hír, hogy az aranyparti Mala Garden Étterem széles kínálata egész évben rendelkezésükre áll.

Természetesen nem csupán a két előbb említett város tartogat izgalmakat és kulturális élményeket számunkra, hiszen a Balatonparton megannyi színes, változatos hely található: vehetjük például Fonyódot, amely saját állítása szerint a Balaton part legszebb panorámájával rendelkezik Siófok után. A város híres arról, hogy két dombra épült több mint 900 éve. Fonyódon 11 ingyenes, folyamatosan gondozott strand várja a látogatókat, de itt ellátogathatunk a minden héten kétszer megrendezett piacra is.

Ha tovább haladunk a déli part mentén, akkor a következő nagyobb település ahova érdemes mindenképp ellátogatnunk, az Balatonboglár. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kisgyermekes családok Siófok után ebben a városban mehetnek el a legnagyobb biztonságban strandolni, hiszen Bogláron a strandok részben homokos parttal rendelkeznek, és a víz is kellően sekély, aminek köszönhetően hamar felmelegszik. A város környezeti kultúráját több száz éve uralja a szőlő, ennek is köszönhetően ismerhettük meg anno a világszínvonalú BB italokat. Balatonboglártól keletre haladva eljuthatunk Balatonlellére, ahol több helyi érdekesség mellett ellátogathatunk a híres Napfény Strandra, valamint részt vehetünk a Lellei borhéten is. Zamárdiban mindenki megtalálhatja a legjobban hozzáillő sportot és vízi tevékenységet. Minden év júliusában a fiatalok egyik legkedveltebb fesztiváljának a Balaton Sound -nak is helyszínéül szolgál. Siófoktól kb. 8-10 kilóméterre található, így ha szállást keresnek a fesztiválra érkezők nyugodtan megszállhatnak Siófokon is. Taxival kényelmesen eljutnak Zamárdiba.  A város egész területén ingyenes a strandolás és a parkolás is, így könnyű a közlekedés, de ha a vízi közlekedést választjuk, akkor a helyi kikötő csónakok, és kisebb hajók fogadására alkalmas. A település nevezetességeit szintén ingyenes túraútvonalakon járhatjuk végig. Bármerre is indulunk, legyen kiindulópontunk a Mala Garden Hotel és Étterem!

Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz
Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz

Corner Lakosztály

A Mala Garden Hotel ****superior új, 39 négyzetméteres lakosztályát a kényelmet és tág teret kedvelőinek ajánljuk! A Corner lakosztályok, nevéhez híven, szállodánk legújabb épületének sarkán kaptak helyet, így egyik teraszáról, de akár az ágyból és az üvegfalú fürdőszoba kádjában fekve is gyönyörködhetnek a magyar tenger részleges panorámájában.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

White Tea Lakosztály

Élje át a Mala Garden élményt White Tea lakosztályunkban, mely 180 fokos balatoni panorámájával minden érzékét kielégíti. White Tea lakosztályunk hűen tükrözi a modern távolkeleti építészet formáit. A tömörfa burkolatok, a többrészes, kézi faragású antik teakfa Buddha fali dísz és a motorizált thai selyem függönyök otthonos légkört teremtenek, megtartva a luxus és a keleti kényelem érzetét.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

Penthouse Aura Lakosztály

A 100 m2-es lakosztály, a nevéhez híven, privát wellness élményt biztosít Vendégeinknek. A balatoni oldalpanoráma és a 60 m2-es terasz kiegészül egy 4 fős étkezőasztallal, Swan Italy űlőgarnitúrákkal, egy Carlo Urbinati által megálmodott, kétszemélyes, eredeti Jacuzzi Aura Plus hidromasszázskáddal, továbbá külön zuhanyzóval és Chopard luxus hotel kozmetikumokkal.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom