Quimby koncert Balatonföldváron

Fergeteges hangulatban telik majd az este Balatonföldvár kikitőjében 2017. július 28-án 20: 30-kor, ugyanis a sokak által kedvelt, rendkívül népszerű Quimby zenekar látogat el a Balaton parti nagyvárosba, hogy bemutassa régi és új slágereit a nagyérdeműnek és a banda gondoskodik róla, hogy mindenki remekül érezze magát az este folyamán.

A Quimby zenekarról azt kell tudni, hogy az legelső próbatermi kísérletektől egészen a mai napig a zenei élet meghatározó alakjai, akik két és fél évtizede zenélnek az őket kedvelő közönségnek. Számos kis, valamint nagykoncerttel a hátuk mögött és patinás zenei múlttal most Balatonföldváron teszik tiszteletüket a nyár közepén. Tizennégy kiadott albumok van jelenleg, arany és platinalemezek is birtokukban vannak, illetve számos szakmai díjjal, valamint elismeréssel is rendelkezik a zenekar.

Rögös életútjuk, illetve pályafutások során olyan slágereket gyártottak, mint a Libido, Szellő, Hoppá, Legyen vörös, Ventilator blues, Androidő, Nice day, Megadom magam, Most múlik pontosan, Fekete lamoure, Ajjjaj, vagy az Autó egy szerpentinen, de még estig lehetne őket sorolni, főleg azok számára, akik nagy rajongói az együttesnek.

A zenekar egyik tagja egy roppant széles zenei érdeklődésű, de szatirikus világlátása ellenére a mellébeszélést nem toleráló Gerdesits Ferenc akiről, az őrültségben is partner Kárpáti József a következőket nyilatkozta: „A Quimby egy csomó rossz tulajdonságomat úgy váltja még rosszabbá, hogy aztán az nekem még jobban tetszik.”Mikuli Ferenc pedig azt vallja, hogy a határtalan kreativitás az, ami mindig továbblöki a batárt. Balanyi Szilárd szerint: „Olyan a Quimby-ben lenni, mint gyerekként egy játszótéren, csak annyi különbséggel, hogy mögöttük van 25 év minden tapasztalata és összetartó ereje.

Hiába romboljuk le néha egymás homokvárait, végül mindig együtt építünk a romokból is egy még jobbat.” A közösségi összetartó őserő Varga Livius, aki a szórakoztatásért ha kell pszichológus, ha kell pedig bohóc szerepben tűnik fel, valamint a szorgos művész-frontember Kiss Tibor, az előretolt helyőrség, aki általában mindig elviszi a balhét.

A szócső szerepében alázattal közvetíti a zenekar lelkiségét: „Kevés zenekar éli meg a 25 évet, amit nekünk sikerült. Ez koránt sem olyan könnyű, mint ahogyan azt a műfaj neve alapján gondolnánk. Meg kell, hogy maradjanak a barátságok, a lelkesedés, a kíváncsiság és nem utolsó sorban a legfontosabb megtartó erő: a közönség szeretete.”

A Quimby-től megszokhattuk a formabontó dolgokat, nem lesz ez másképp a kultikus helyszínként általuk is sokat emlegetett KULTKIKÖTŐBEN sem, Balatonföldváron. „Jó évek és rosszak lánca, a psziché és a lélek tánca. Fiatalok figyelem! Vitorlát bonts!”