Siófoki programok: 100 éves a siófoki futball

Sokan talán nem is gondolnák, de a siófoki programok részeként nemsokára mindenki megbizonyosodhat arról, hogy a Balaton fővárosának milyen óriási történelme van, ha a fociról van szó, hiszen erről most még egy könyv is született.

Ennek a műnek a bemutatójára kerül sor a siófoki BRTK Könyvtárban október 6-án, azaz szerdán délután 17 órai kezdettel, aminek részeként minden érdeklődőnek érdemes lesz elzarándokolnia a könyvtár bemutatótermébe, hogy ott teljesen ingyenesen megismerkedjen ezzel a különleges történelmi írással.

A könyv részeként ugyanis egy igazi futballkrónikát hozott össze Rózsa Tibor, avagy a szerző és szerkesztő, aki 1985 és 1994 között dolgozta fel a siófoki futball, a legendás Siófoki Bányász SE történetét, illetve az általuk elért eredményeket.

A bemutató a könyvtár előadótermében kerül megrendezésre, ahol egy igazi történelemidéző kis délután, illetve koraeste veszi kezdetét, hiszen az eseményen felbukkan Farkas Jenő, egykori labdarúgó, Horváth Károly sportvezető, Keszthelyi Zoltán, a Somogyi Hírlap szerzője, Bódi Zoltán, mint a csapat egykori játékosa, Szabó István, mint korabeli törzsszurkoló és Fónai Imre a Siófoki Hírektől.

Az eseményen való részvétel természetesen teljesen ingyenes lesz, és aki szeretné, az a bemutató után rögtön meg is vásárolhatja majd magának a művet, sőt a szerzővel, illetve az érintettekkel azonnal dedikáltathatja példányát.

A szervezők, illetve a BRTK Könyvtár munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy az eseményről archiválási és intézményi marketing célzattal kép- és hangfelvétel készül, így aki részt vesz az eseményen, az íratlan beleegyezését adja az ezeken való megjelenéshez.