Siófoki programok: 18. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

Igazán különleges sportesemény körvonalazódik a siófoki programok részeként november 13-án, szombaton a Petőfi sétányon, illetve az Aranyparton, mely az idén már 18. alkalommal megrendezésre kerülő K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton névre keresztelt futóverseny, ami kivételesen egynapos esemény lesz.

Hogy mi várható a szezonzáró programon? Röviden futás és buli a legmagasabb szinteken, méghozzá siófoki rajttal és befutóval, ami hivatalosan is lezárja a 2021-es futószezont, bárhogyan is alakuljon. Az időjárás senkit sem ijeszt majd meg, ha úgy dönt, hogy részt vesz az eseményen.

A korábbi években ugyanis volt már 16 fokos szikrázó napsütés, de futottak már az indulók hóesésben is, azonban bárhogyan alakuljon, egyetlen dolog garantált, méghozzá a maximális jó kedv mellett.

A szervezők direkt úgy terveztek mindent, hogy a távok között mindenki megtalálja a számításait, ezáltal aki szeretne, az futhat egy komplett maratont, mások egy félmaratont, de ha csak hobbisták lennénk, néha futnánk, esetleg most próbálkoznánk először, akkor kipróbálhatjuk magunkat egy alig 7 kilométeres szakaszon is.

A cél, hogy mindenki megtalálja a maga távolságát, és ehhez három indulási időponttal szolgálnak a szervezők. Szombaton 10 órakor indulnak majd a 14 kilométeres távok, 12:30-tól a 21 kilométeresek, majd 16 órától a legrövidebb szakaszok.

Utóbbi kivételével mindegyik teljesíthető párban, két részletben, egyszóval nem elég, hogy garantáltan mindenki megtalálja majd itt a számításait, ráadásként biztosak lehetünk abban is, hogy valamelyik távot valamilyen formában végig tudjuk majd futni.