Siófoki programok: A Grecsó fivérek estje a KIKK belső udvarán

Aki imádja az irodalmat, és egyenesen odáig van a kortárs költészetért és művészetért, annak érdemes lehet hétvégén felkeresni a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Kulturális Központot, ahol várhatóan a nyár végéig szinte minden nap, de hetente garantáltan több alkalommal is adózhatunk majd a költészet oltárán.

Legközelebb például július 10-én, szombaton este 19 órai kezdettel, amikor érdemes lesz felkeresni a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarát, ahol a Várkert Bazár produkció áll majd színpadra, egészen pontosan a Grecsó fivérek estjét élvezhetjük majd a két ismert művész tolmácsolásában.

Ennek részeként hallhatunk majd teljesen új és megszokottan egyedi Grecsó prózákat, friss verseket, de természetesen különféle anekdotákat, sőt családi történeteket is, aminek jóvoltából egy egészen személyes, de mégis elragadó esemény részeseivé válhatunk.

Mindezt úgy, hogy a háttérben improvizatív jazz zene és kortársbalett is vegyítésre kerül majd az előadáson belül, az igazi színházi élményt pedig Grecsó Zoltán táncművész semmivel sem összehasonlítható mozdulatai teszik igazán teljessé és különleges élménnyé.

A két testvér, Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész mindvégig ironikusan vetélkedik majd a színpadon, miközben hol a tánc, hol az irodalom nyelvén próbálják meg előadni fricskáikat, miközben a legkülönfélébb családi tükörhelyzetek kerülnek a középpontba.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen közreműködik majd Fodor Réka énekesnő, Temesvári Zsófia táncosnő és Kertész Endre csellista is.