Siófoki programok: a nők elleni erőszak felszámolásának napja

Világszerte egyre több figyelmet kap a nők elleni erőszak, mely modern társadalmunkban még mindig égető probléma, azonban a siófoki programok részeként most nekünk is lehetőségünk nyílik majd tenni valamit ellene.

A siófoki Nők Együtt Egyesület szervezésében ugyanis idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre november 21-én a nők elleni erőszak felszámolásának napja, melynek értelmi szerzője Orbán Veronika Katalin, az említett egyesület elnöke, aki szerette volna felemelni a hangját az erőszaknak kitett nők védelmében.

Ehhez ráadásul nívós támogatást is kapott, hiszen a rendezvény fővédnöke Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, valamint Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja lettek, akik mellett Probszt Erika terapeuta és klinikai szakpszichológus erősíti az előadók sorát.

A pontos program délután 13 órakor indul meg Siófok Város Önkormányzatán, ahol Probszt Erika a nők elleni erőszak különböző fajtáiról tart majd egy interaktív előadást, aminek részeként egy kis koncert is várj az érdeklődőket, lévén fellép majd az Egerszegi Akusztik zenekar.

Ezzel azonban nem ér véget a felszólalás, illetve az elnyomott nők mellett kiállás, lévén 15 és 16 óra között a tömeg Sétáljunk együtt mozgalomként tesz egy demonstrációt a városban, hogy a Polgármesteri Hivatal elől indulva hívják fel a figyelmet a nők elleni erőszakra, ezzel segítve és éreztetve az elnyomottak számára, hogy senki sincs egyedül.

Amennyiben a séta helyett inkább egy izgalmas hangversenyre ülnénk be, akkor erre is lehetőségünk lesz november 21-én, azaz most csütörtökön délután 14 órától, ha átsétálunk az önkormányzati hivatal közelében megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központba.

Itt ugyanis a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar ad egy nagyon hangulatos komolyzenei koncertet a színházteremben, mely a Star Warstól Indiana Jones-ig címmel a legismertebb és legnépszerűbb filmzenék ismert dallamait varázsolja majd a fülünkbe.