Siófoki programok: A tökfilkó szolgáló gyerekkoncert a Lóca Együttes tolmácsolásában

Lassan véget ér a nyár, a gyerekeknek vissza kell ülniük az iskolapadba, így sok szülő szeretné, ha még egyszer és utoljára, de önfeledten szórakozhatnának – méghozzá egy különleges, kiváló gyermekkoncert részeként, a siófoki programok keretein belül.

Aki hasonlóképpen gondolkozik, az jobb, ha még egyszer a Vakációs Gyermek Koncertek eseményt választja, aminek részeként ismét a Lóca Együttes érkezik a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarára, méghozzá annak érdekében, hogy egy feledhetetlen gyermekkoncerttel szolgáljanak a legkisebbeknek.

A Lóca Együttes idén már sokadik alkalommal lép fel a Balaton fővárosában, így természetesen ügyelnek arra, hogy ismét egy különleges programot hozzanak a legkisebbeknek, valami olyasmit, amit idén még nem láttak tőlük a helyi gyerekek.

Ez lesz A tökfilkó szolgáló, melynek a címe már sokmindent elmond a főszereplőről, a tökfilkóról, akinek nincs semmi más dolga, mint őriznie a tökföldet. Csakhogy nagy az ő bánata, búsul is minduntalan, mert a tökbe egy cinege esett, a zenekar társaságában pedig tökkel harangozva, tököt faragva és tökfőzeléket készítve tudjuk megoldani a fennálló problémát.

A kecskeméti Lóca Együttes egy rendkívül interaktív előadást tár elénk, melyben a gyermekdalok, a népdalok és a népzenei feldolgozások, a mondókák egyaránt fontos szerepet kapnak, de persze a játékosság, az együtt szórakozás élménye sem hiányozhat a sorból, méghozzá népi és klasszikus hangszerek tolmácsolásában.

Ne felejtsük el, a KIKK belső udvarán a rendezvény előtt és után, egészen pontosan 18 és 21 óra között kipakol a Levendula játszóház és Alkotóműhely, akik kézműves foglalkozással és népi játszótérrel várják a gyermekeket.