Siófoki programok: A Wawel sárkánya papírszínházi előadás a BRTK Könyvtár lépcsőjén

A kialakult helyzethez igazodva igyekszik megtartani gyerekeknek szóló elfoglaltságait a siófoki programok részeként a BRTK Könyvtár, akik tökéletes alternatívát nyújtanak arra az esetre, ha a szülők nincsenek beoltva, de mégis szeretnék jó helyen, felügyelet mellett tudni gyermeküket.

Ezeknek a lurkóknak szólnak a Lépcsőmesék, melynek következő előadása július 27-én, kedden délután 16:30-tól veszi kezdetét, méghozzá a BRTK Könyvtár lépcsősorán, innen az egész esemény elnevezése is, hiszen a gyerekek, az egész kis színház a lépcsőn kerül megrendezésre pontosan úgy, mint ahogyan annak idején a gyerekek is színházasdit játszottak.

Annyi különbséggel, hogy a Lépcsőmesék papírszínház egy kicsit magasabb színvonalat képvisel, A Wawel sárkánya címre keresztelt előadás pedig nemcsak a legkisebbeket, hanem a nagyobbakat is garantáltan szórakoztatja majd, hiszen eleve a megvalósítás is olyan különlegesnek tekinthető, amihez foghatót nem minden nap lát az ember.

A történet ennek megfelelően titok és egyben meglepetés is lesz, az viszont nem, hogy aki szeretne, az az előadás után bátran készíthet saját tűzokádó sárkányokat papírból és egyéb kellékekből, így bátran hazaviheti a színház élményét, és akár újra eljátszhatja majd a történetet.

Az előadás központi helyszíne a könyvtár lépcsősora lesz, amivel kapcsolatban érdekesség, hogy eső esetén is ideális, azonban ilyenkor egy-két lépcsőfokkal feljebb terelődik majd a kíváncsi társaság, ahol nem érik el az esőcseppek az érdeklődőket.

A programon való részvétel teljesen ingyenes, szabadtéri jellege miatt pedig védettségi igazolványra sem lesz szükség hozzá.