Siófoki programok: adománygyűjtés a siófoki menhely állatainak

A siófoki programokhoz kapcsolódó elfoglaltságok szervezéséből gyakran veszi ki a részét a Balaton fővárosában üzemelő állatmenhely is, így a sok kellemes elfoglaltságért, a rengeteg emlékért vagy éppen a simogatható állatokért most itt az ideje, hogy mi is tegyünk valamit.

Ennek apropójából szerveződik egy adománygyűjtés a siófoki menhely állatainak, amire február 9-én, azaz most szombaton immáron hagyományos jelleggel kerül sor a városi Tesco parkolójában délelőtt 9 órai kezdettel, egészen 14:30-ig bezárólag.

Érdekesség, hogy idén már nemcsak közvetlenül a siófokiak, illetve az itt pihenők tudnak segíteni, hanem a balatonbogláriak is, lévén az ottani Tesco parkolójában szintén lesz adománygyűjtés reggel 8 órai indulással, aminek a központi célja bár a segítségnyújtás lesz, azonban a szervezők célja, hogy egy közösségi napot szervezzenek, ezáltal a segítségnyújtás mellett az állatbarátok együtt tölthessenek egy kis időt, beszélgethessenek egymással és egy kis kommunává kovácsolódjanak. Az érkezők természetesen a menhely munkatársaival is beszélgethetnek, tanácsokat kérhetnek a felelős állattartásról, vagy csak úgy általában az állatokról.

A szervezők külön kiemelték, hogy ezúttal nem anyagi támogatást várnak, hanem valóban a menhely állatai által hasznosítható dolgokat, leginkább kutya- és macskatápot, konzervet, tésztát, vitaminokat és táplálék-kiegészítőket, kapcsolódó kutyás és macskás felszereléseket, tálakat, nyakörveket, hámokat, pórázokat, fésűket és macskaalmot.

Mindemellett szükség lenne még a menhely működéséhez, de sokkal inkább az állatok kényelméhez játékokra, samponokra és tisztítószerekre, takarítóeszközökre, de élősködők ellen használható készítményekre is. Ezen felül a menhely üzemeltetői szívesen fogadnak olyan, már nem használt ágynemű huzatokat, plédeket és lepedőket, melyek jó állapotban vannak ahhoz, hogy kutyákat és macskákat védjenek a hidegtől.