Siófoki programok: állatgondozó gyerektábor a Balatonnál

Aki szeretne tartalmas kikapcsolódást nyújtani a nyárra gyermekének, illetve tudja utódjáról, hogy imádja az állatokat, akkor érdemes lehet figyelembe venni a siófoki programok részeként június 27-én induló Le a cipővel! névre keresztelt állatgondozó gyerektábort, mely a Balaton fővárosának Töreki városrészén kerül megrendezésre.

Az egyhetes program érdekessége, hogy akár napokkal korábban lehet érkezni, sőt utána is lehet maradni, ezáltal akár szülőkkel együtt egyfajta közös családi program lehet ez a tábor, nem szükséges egyedül hagyni a gyermeket, sőt ajánlott inkább legalább az egyik szülőnek ott lenni az aprósággal.

Az esemény hátterét egy negyven hektár alapterületű, óriási erdős-mezős, dimbes-dombos birtok adja, mely a Siófokhoz tartozó Töreki falu határában található, ahol több mint 130 mentett és befogadott ló, kecske, juh, szamár, kisgida, kisbárány, csikó, boci, kutya és macska várja majd a gyermekeket.

A birtokon az állatok szabadon élnek, ezért szabadon meg lehet őket simogatni, lehet velük játszani. Az esemény részeként minden nap délelőtt az állatgondozó foglalkozások kapják a főszerepet, majd ebéd után a kreativitás következik, lehet rajzolni, festeni, agyagozni, textilmunkázni, faragni, táncolni, de akár fotózni is.

Ha pedig nagyon meleg van, a szomszédságban található a balatoni strand, egy kiadós mártózás után pedig az este a közös elfoglaltságé. Tábortűz, főzés, bográcsozás, beszélgetés, zenélés, éneklés, móka, kacagás és jókedv várja az érkezőket.

A megjelentek elhelyezése kétszer-két fős faházakban zajlik majd, és nem kell aggódniuk a szülőknek sem, hiszen napközben nekik is lesznek megfelelő programok, illetve olyan részlegek, ahol elfoglaltságot találhatnak maguknak.