Siófoki programok: Antal Gábor Trió és Szőke Szandra koncert

Siófok ma már nemcsak a nyár, hanem a jazz fővárosa is. Nem véletlenül, hiszen a siófoki programok részeként szinte minden héten találkozhatunk valamilyen jazz koncerttel, és ezt a szervezők ma már egy gyűjtőnév alá is szervezték.

Ennek megfelelően augusztusban minden szerda hivatalosan is Jazz szerda lesz a városban, így augusztus 4-én, azaz most szerdán este 19 órakor is lehetőségünk nyílik megnézni és meghallgatni egy különleges előadást a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán.

Az említett időpontban ugyanis Siófokon zenél majd az Antal Gábor Trió és Szőke Szandra, akik a hazai jazz színtér ismert alakjai. Az Antal Gábor Trió például a 2019-es esztendőben Hangvilla-díjas és fesztiválgyőztes előadóként váltak ismertté, ami nem meglepő.

Jellemző rájuk ugyanis az egyedi hangzásvilág, a három zenészből fakadó teljes egyéniség és egyediség ötvözése, amit igencsak színes megszólalás és virtuóz improvizációk tesznek igazán teljessé, méghozzá dallamos témák és modern ritmikai elemek mellett, amit különleges, illetve változatos harmóniavilággal ötvöztek.

Legújabb műsorukban ráadásul kiegészültek Szőke Szandra énekesnővel, akivel már nemcsak saját szerzeményeket adnak elő, hanem kihagyhatatlan jazz sztenderdeket is, jól ismert dalok, dallamok feldolgozásait, méghozzá izgalmas és lendületes előadásmód mellett.

Természetesen a koncerten is felcsendül majd a koprodukció kihagyhatatlan nagy slágere, a Mr. Mobster, mely akkora sikert aratott a maga műfajában, hogy a közönség is követeli a formációtól.

A koncert látogatása sajnálatos módon a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében minden 18. életévét betöltött személy számára védettségi igazolványhoz kötött.