Siófoki programok: Átokból áldás – Vona Gábor könyvbemutatója Siófokon

A filozófiai témájú könyvek kedvelőinek nagy örömet okozhat szeptember 18-án, azaz most szombaton a korábban politikusként ismert Vona Gábor, aki manapság leginkább íróként ismert az emberek között, Átokból áldás című műve pedig már a sokadik, mely megjelenik a boltok polcain.

A szombaton este 18 órakor induló, dedikálással egybekötött könyvbemutató a siófoki BRTK Könyvtárban várható, ahol nemcsak találkozhatunk, hanem beszélhetünk is a szerzővel, aki személyesen dedikálja majd könyvét azoknak, akik itt szeretnék beszerezni maguknak saját példányukat.

Az Átokból áldás című mű Vona Gábor tekintetében kifejezetten érdekes témákkal foglalkozik. Felveti a problémát azzal kapcsolatban, ha valaki a mai Magyarországon azt mondja magáról, hogy turanista beállítottságú.

Ez ugyanis a baloldaliak számára szélsőjobboldali szellemiség, a liberálisoknál rasszista, a szélsőjobboldaliaknak pedig muszlimbarát, de a konzervatívok többségének sem kell a szomszédba menniük ezért válogatott rágalmakért, akárcsak azok számára, akik az európai integrációt támogatják.

Az ilyen ember a falusiaknak városi bohóc, a városiaknak pedig falusi, a keresztények szemében pogány, a tudósoknak tudatlan, a hétköznapi embernek pedig érthetetlen, megérthetetlen. Ennyi bélyeggel élni egyszerre áldás és átok is.

Új könyvében Vona Gábor nyomozni hívja olvasóit, hogy közösen nyomozzanak az ügyben, miközben nyolc hiteles tanú szólal meg a témában. Ők név szerint Bíró András Zsolt, Horváth Róbert, Hóvári János, Kassai Lajos, Sudár Balázs, Szathmári Botond, Török Tilla és Vetró Mihály.

Mindannyian segítenek abban, hogy megfejtésre kerüljön a legnagyobb rejtély, a turáni átok.