Siófoki programok: az Életkezdet – Születés hete csütörtöki és pénteki programja

Hosszas kihagyás után tovább folytatódnak az Életkezdet események a siófoki programok részeként, aminek jóvoltából ismét lehetőségük van az érdeklődőknek három teljes napon át, a Születés hete részeként csatlakozni az eseményekhez egy komplett fesztivál részeként.

A rendezvénysorozat rengeteg színes előadással szolgál majd az érdeklődők számára, miközben a központi tematika a Test és lélek lesz, miközben szeptember 9. és 11. között jobbnál-jobb előadások közül válogathatnak majd maguknak az érdeklődők.

Csütörtökön például bár csak egyetlen esemény lesz, egészen pontosan a Microbirth film vetítése 16:30-tól, de az azt követő beszélgetés Orosz Katalinnal és Dr. Márkus Anitával határozottan kiegészíti a művet minden tekintetben.

Szeptember 10-én, azaz pénteken egyébiránt már korán reggeltől indulnak az események. Kilenc órától például Végh Anett, a MAVE Siófoki Szakosztály vezetője és területi védőnő nyitja meg hivatalosan az eseményt, amit Bernáth-Kersák Edina operaénekes ringatója követ.

Fél tíztől aztán Cseh Annamária gyógytornász tart egy félórás előadást A mozgás és a lélekfejlődés címmel, melyet utána Vass Gabriella és Schanda Mónika, szülésznő, bába és perinatális szaktanácsadók követnek, akik a társas támasz jelentőségéről beszélnek majd a szülés kapcsán.

Még délelőtt figyelmet kap Nyebolszin Paulina dúla is, aki a Legyen dúlám? Dúla szerepe a szülésnél előadást abszolválja majd, az ebédszünetet követően pedig 13 órától a Fogarassy Levente pszichológus kap szerepet, mégpedig Az apai öngondoskodás című előadásával.

Ezután 13:45-től Sárfi-Szakács Ildikó pszichológus következik, aki a csecsemőkori rejtélyes hasfájást, testi és lelki tüneteit, illetve okait vizsgálja majd, hogy Balla Tünde Aziza táncpedagógus és kulturális antropológus követhesse a Tükröm, tükröm – Mit mutat a tükrünk? című előadásával.

15:15-től aztán Csomós Patrícia szülésznő, illetve perinatális szaktanácsadó áll ki az érdeklődők elő az anyatejről szóló előadásában, hogy alaposabban is bemutassa, miért több ez, mint egyszerű táplálék.