Siófoki programok: az Életkezdet – Születés hete szombati programja

A kisbabás szülők nagy örömére szeptember második hétvégéjén ismét megrendezésre kerül a siófoki programok részeként az Életkezdet eseménysorozat, mely Szülés hete alcímmel gyakorlatilag egy komplett fesztivállá nőtte ki magát szeptember 9. és 11. között.

A csütörtöki és pénteki programokkal korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk, ezúttal a szombati események kapták a központi szerepet, melyek szeptember 11-én már reggel 9 órától indulnak, méghozzá Fogarassy Nikolett gyógypedagógus és logopédus Meseműhelyével, aki A török és a tehenek címmel tart mesefoglalkozást a 2-4 éves korosztálynak.

Őt követi 9:30-tól Vörös Ildikó tréner, egykori Pikler gondozó, aki Egymásra hangolva címmel megpróbálja megértetni az érdeklődőkkel a minőségi idő fontosságát a gondozási helyzetekben.

Ezután Grófné Rendák Szilvia védőnő, illetve kisgyermek konzulens következik, aki a védőnők szerepéről beszél majd a test és a lélek gondozásának tükrében, de 11 órától Kántorné Hülber Mariann áll mikrofon elé, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőszülője, méghozzá a Lehetőség egy új életre előadásával.

Az ebédszünetet követően 13 órától Schmidt-Mézes Mónika tanító, a Tamási Aranyalma Waldorf Iskola képviselője mutatja be a közoktatás alternatíváját, hogy 13:45-től Járay Dóra beszéljen a baba és az anya finom manuális technikáiról. A fesztivál zárásaként 14:30-tól kerekasztal beszélgetés indul, mely az esemény mondhatni összefoglalását szolgálja.