Siófoki programok: Cey-Bert Róbert Gyula könyvbemutatója az ázsiai hunokról

Ha kedveljük a történelmet, illetve azon belül is szívesen megismernénk egy olyan, a tankönyvekben gyakran elferdített múltat, ami a magyar nép eredetéről, szokásairól szól, akkor a siófoki programok részeként hamarosan egy igazán különleges esemény részeseivé válhatunk.

November 3-án, szerdán délután 17 órai kezdettel ugyanis Cey-Bert Róbert Gyula könyvbemutatója várható a BRTK Könyvtár falai között, méghozzá Fenn az égen hun Nap ragyog – Az ázsiai Hunok felemelkedése címmel, mely tökéletesen körbejárja azt a témakört, amit a mai történelemkönyvekből is gyakran kihagynak vagy ferdítenek.

Az előadóteremben várható bemutatón Püski István, a Püski Kiadó vezetője mond egy tartalmas bevezetőt, miután Lőcsér Edit, a BRTK Könyvtár igazgatója megnyitja az eseményt. Természetesen a helyszínen az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd megvásárolni, illetve dedikálni is a könyvet, sőt beszélni egyaránt tudnak majd az alkotóval.

Cey-Bert Róbert Gyula a tőle megszokott módon ismét elrepít minket a múltba, miközben a jelenben kalauzol minket végig az eseményeken. Hogy őt idézzük, bölcsességével a fehér sast eteti, méghozzá hazaszeretet és emberség társaságában.

A szerző nem szeretne relativizálni, sem deheroizálni, ellentétben a modern kor divatjával. Az által közölt részletek és információk történelmi tényeken alapulnak és repítenek a képzelet szárnyaira, hogy az olvasó is vele együtt repülhessen a fénybe és a dicsőségbe.

A könyv célja, hogy elolvasását követően bennünk is felgyúljon egy egészséges hazaszeretet, hogy mi is tegyünk valamit a saját hazánkért, mint a történelem hősei. Az ugyanis nem lehet kérdés, hogy mi büszkék lehetünk-e őseinkre, de ők is büszkék lesznek majd ránk?