Siófoki programok: Corpus Harsona Quartet koncert a Zene a Zöldben részeként

Kifejezetten a klasszikus zenék kedvelőinek szánt előadás készülődik augusztus első hétvégéjén a siófoki programok részeként. A Zene a Zöldben rendezvénysorozat ugyanis elkötelezett a komolyzenei előadások iránt, és ennek nemsokára ismét tanúbizonyságát adják majd.

Erről augusztus 8-án, vasárnap este 19 órai kezdettel magunk is megbizonyosodhatunk majd, ha ellátogatunk a Jókai parkba, ahol a Corpus Harsona Quartet ad majd egy különleges harsonakoncertet az érdeklődők számára.

Az Artisjus-díjjal büszkélkedő rézfúvós kvartett a tervek szerint teljesen ingyenes koncertet ad majd az érdeklődők számára, akik egy igazán különleges, színvonalas műsort vehetnek majd szemügyre.

Nem véletlenül, hiszen a zenekar a legnívósabb nemzetközi rézfúvós kamaraversenyeken és harsona fesztiválokon szerepelt, melyeken mindig a legjobbak között végeznek. Koncerteztek már korábban az USA területén, de Japánt, sőt Egyiptomot is megjárták Európa főbb országai mellett.

Már három lemezük látott napvilágot, melyet a mai napig világszerte forgalmaznak. A zenekart Michael Rath, az ismert angol hangszerkészítő támogatja, aki saját mesterhangszereket biztosít a zenekar számára.

Az Artisjus Díj mellett – amit kétszer is megkaptak – 2006-ben nekik ítélték a Magyar Csillag-díjat, de elnyerték már az Év Kamara Együttese címet is.

Az együttes tagjai jelenleg Sütő András, akit a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Budafoki Dohnányi Zenekar harsonásaként ismerünk, valamint Pálinkás Péter, aki azon túl, hogy szintén a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja, mellette a zuglói Szent István Zeneiskola tanára is egyben.

Rajtuk kívül a zenekarhoz tartozik még Káip Róbert, az MR Szimfonikusok harsonása, valamint a Debreceni Egyetem tanára, illetve Galla Ákos, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja.