Siófoki programok: Egyedül állók kiállítás és nosztalgia kávéház

Március első napjai is kifejezetten jól indulnak a siófoki programok kedvelőinek, hiszen rögtön az első napokban több változatos eseményre is sor kerülhet majd a Balaton fővárosában, így például március 1-jén és 2-án egyaránt Németh Gáborral kapcsolódhatunk ki egy kicsit.

Elsőként a szokványos Nosztalgia Kávéház vár ránk március 1-jén, a Siófok, Fő tér 2-es szám alatti Kálmán Imre Kulturális Központban megtalálható Teátrum kávéházban, ahol Németh Gábor tolmácsolásában az érkezők ismét átadhatják magukat a nosztalgiának. A helyszínen ugyanis délután 17 órai kezdettel egy csésze kávé és jó társaság mellett bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy meghallgasson néhány örök klasszikust, néhány igazán különleges régi slágert.

A régi örökzöldek felelevenítését követően aztán érdemes lesz másnap, avagy március 2-án ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájába, ahol Egyedül állók címmel egy olyan különleges kiállítás nyílik meg, amit mindenkinek látnia kell, aki szeretne képbe kerülni a modern művészetek kapcsán.

Az említett napon délután 17 órai kezdettel induló megnyitó egy interaktív kiállításnak nyit kaput, amelynek részeként a divatterv modellek, a festészet, a grafika, a kerámia és a textilszövés egyaránt fontos szerepet kapnak majd.

A megnyitón Németh Gábor zongorajátékát hallhatjuk majd, méghozzá egy komplett divatfilm bemutató társaságában, melyet követően a bemutatón bárkinek szabadon lehetősége nyílik kipróbálni többek között a szövés vagy a kerámiázás alapjait, de akár ecsetet is foghat a kezébe. A kiállítás védnöke Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere lesz, aki a megnyitó alkalmából beszédet is mond az egybegyűltek számára.