Siófoki programok: Everness Nomád 2021

Bár a kialakult járványhelyzet miatt nem a megszokott formában, ellenben mégis emlékezetesnek ígérkezik a siófoki programok részeként az Everness Fesztivál 2021, mely nem véletlenül kapta meg a Nomád jelzőt, a Töreki városrészen megrendezésre kerülő életmód tábor és kézműves piac ugyanis újra közelebb visz minket a természethez és önmagunkhoz egyaránt.

Mint a szervezők kiemelték, ők álmodtak maguknak egy eseményt, amihez szeretnének mielőbb visszatérni. Visszatérni ahhoz, ami nagyon fontos, és elhagyni azt, ami nem szükséges, közben összekapcsolódni a természettel. A Nomád azoknak szól, akik imádják az Everness Fesztivál hangulatát, képes azonosulni a kapcsolódó sajátosságaival, azonban el tudja engedni a kényelmet.

Mert az idei Everness úgy lesz más, hogy közben mégis ugyanaz marad. A szellő ugyanis sokaknak többet ér, mint a légkondi. A kék ég maga a szabadság, a hideg vízben való zuhanyzás pedig a megtisztulás, és nem a kényelmetlenség. A fesztivál idén is a természetközeliségről, valamint arról szól majd, hogy miként tudunk majd spórolni.

Ha úgy döntünk, hogy idén is fesztiválozunk egy nagyot, akkor különféle programok és helyszínek közül válogathatunk majd. Lesznek például előadások és beszélgetések az Evernessián, a jóga és a mozgás kapja a főszerepet a Balance-nál, és lesz elmélyülés, sőt hangterápia is a Soundtripen. Ezen felül workshopok és interaktív programokban lehet részünk a Sutrán, pihentető hangulatba kerülhetünk a Chillnél, és ott lesz a gyerekfalu is Hetedhét név alatt.

Sajnos a szervezőknek idén 500 főben kellett limitálniuk a résztvevők számát, de mivel a fesztivál soha nem vonzott veszélyesen nagy tömegeket, ezért ebből az érkezők nem sokat tapasztalnak majd. Mivel szabadtéri, ámde nem zenés-táncos műfajú eseményről van szó, a kormányrendelet alapján védettségi igazolvány nélkül is látogatható majd a helyszín.