Siófoki programok: gyermektáncház Fodor Jankával és Csuti Péterrel

Lassan véget ér a nyár, a siófoki programok részeként azonban augusztus utolsó hetében még egyszer lehetőségünk nyílik a lurkóknak kikapcsolódni egy kicsikét, méghozzá a Sólya zenekar társaságában, akik egész nyáron nagyszerű élményeket kínáltak a legkisebbeknek.

Augusztus 24-én, azaz hétfőn este 19 órai kezdettel például a zenekar segítségével egy átfogó táncház vár majd rájuk Fodor Jankával és Csuti Péterrel, akik autentikus magyar népzenéjükkel nemcsak játékot és szórakozást hoznak az apróságok életébe, de mindemellett képesek megszerettetni velük a magyar népzenei kultúrát is.

A zenekar elsődlegesen vonós szekcióval és megszólalással kínál elragadó élményeket a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt, 2018 óta zajló közös muzsikálásuk pedig mindig igazi örömzene, melyekhez a magyarországi és a határon túli magyarlakta területekről gyűjtött dalok és dallamok adják az alapot.

A Sólya zenekar célja az, hogy ezekből az évszázadok óta gyűjtött dalokból és dallamokból a lehető legtöbbet vissza tudják adni a hallgatóságuknak, legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről, mindemellett pedig néptáncosokról, énekesekről vagy csak egyszerű zenekedvelőkről, ezért szólnak ezek a fellépések általában mindenkihez.

A siófoki gyermektáncházak állandó zenekar a hétfői előadáson a következő felállásban képviselteti majd magát: Fodor Janka – ének, Lelovics Zsolt – hegedű, Drimmer László – hegedű, Dömötör Gábor – brácsa és Demeter Krisztián – nagybőgő.

A koncert – mint a nyár utolsó gyermektáncháza a Sólya zenekartól – mindenki számára teljesen ingyenesen látogatható.