Siófoki programok: indul a Paverpol kiállítás a KIKK emeleti galériájában

Akinek hiányoztak már a kiállítások, az idén nyáron is megtalálhatja a számításait a siófoki programok részeként, hiszen a Kálmán Imre Kulturális Központban a járványhelyzet mérséklődése miatt újra elindultak a különféle tárlatok, melyek között az egyik első rögtön egy igazi különlegesség lesz.

A KIKK emeleti galériájában július 16-án, pénteken este 18 órától megnyíló Selyem és pasztell hullámok című esemény ugyanis egy vérbeli Paverpol kiállítás lesz, melyen a 3D textil, a selyem és a pasztell képek, a kollázsok és a textil szobrok kapták a központi szerepet.

A tárlaton Csomák Lászlóné Cserzsi és Lechnerné Lugossy Gyöngyi társkiállító műveit tekinthetik majd meg az érdeklődők, méghozzá egy nagyon hangulatos, illetve családias kis megnyitót követően, melyet Ziegler Németh Ferenc Festő indít útnak, de közreműködik majd Boronkay Klára moderátor és versmondó is.

Aki esetleg nem ismerné, a Poverpol textilszobrászat közel sem egy újkeletű irányzat, valójában egy textilkeményítő segítségével megvalósítható dolog, melyben a művek a keményítővel strukturálhatók és formálhatók.

A textilszobrok a kiállításon márvány vagy fém alapra lettek erősítve, és drótváz használatával, apránként, rétegenkénti felépítéssel készültek el a végleges formák, miközben az alkotók ügyeltek arra, hogy mindvégig természetes alapanyagokat alkalmazzanak ebből a célból.

A kiállítás mindenkinek ingyenesen megtekinthető egészen 2021. szeptember 10-ig.