Siófoki programok: indul a Siófoki Halfesztivál (pénteki programok)

Ismét megrendezésre kerül a siófoki programok egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb változata, a messze földön híres Siófoki Halfesztivál, melyre idén október 15. és október 17. között kerülhet sor a város Fő terén.

A helyszínen három teljes napon át igazi gasztro élmények várnak majd ránk, de nem lesz hiány a nagyszerű koncertekből, sőt a különféle gyermekprogramokból, illetve természetesen a klasszikus kézműves piaci sajátosságokból sem.

A Siófoki Halfesztivál ráadásul az idei évben minden eddiginél intenzívebben és nagy büszkeséggel szolgálja majd sajátosságait az érkezőknek, hiszen az egyedi ételeket valóban a Balatonból kihalászott fogassüllőből és pontyból készítik, mely igazi balatoni halként idén európai uniós oltalom alá kerülhetett.

Ezt egyébiránt rajzpályázattal is megtámogatja a város, aminek részeként alsó- és felsőtagozatos általános iskolás diákok mutathatják be, hogy mit tudnak, méghozzá értékes ajándékokért cserébe.

A rendezvényen lesznek főzőversenyek, előadások, koncertek, de persze folyamatosan ízletes halételeket is kóstolhatnak az érdeklődők a Fő téren álló Víztorony közelében, de lesz hagyományos óriásbogrács is, amiben több mint 1000 liternyi halászlét főznek meg.

A halfesztivál első napján, azaz október 15-én, pénteken délután 15 órától kezdődnek az események, először a Hungaricum Party, majd a C&M Dance Studio műsorával. 18 órától aztán következik Az állatok nyelvén tudó juhász zenés mesejáték, az est sztárvendége pedig 19 órától Soltész Rezső lesz.

Fellép továbbá 20 órától a Balkon Fanatik Plus, mely az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos Tamás és Popper Péter közös műsora, méghozzá Jattos Tomi sztárvendégeskedésével.