Siófoki programok: indul az adventi vásár

Mint megannyi balatoni és egyéb magyar városban, a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére Siófokon is elrajtol most vasárnap a szokásos adventi vásár.

A 2015. november 28-án induló forgatag december 23-ig bezárólag minden egyes nap várja majd az érdeklődőket, és bár hétköznapokon inkább csak a vásár miatt, hétvégéken azonban a változatos programok és fellépők okán is érdemes lesz ellátogatni a városba.

A siófoki adventi vásárra ezúttal is a Fő téren kerül sor, ahol a dedikált helyszínen igazi ünnepi hangulatban magyar kézművesek és kereskedők várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének megpihenni egy kicsit a szürke hétköznapokon, finomabbnál-finomabb ételekkel és italokkal kényeztetni magukat a nagy hidegben, esetleg ajándékot kívánnak vásárolni szeretteiknek a közelgő ünnep alkalmából.

A téren felállításra került egy látványos Betlehem, ahol a nézők fotókat készíthetnek, míg a közeli színpadon hétvégéken a város, illetve a környék oktatási intézményének gyermekcsoportjai, diákjai és hagyományőrzői segítenek abban, hogy felelevenítsük a karácsony hagyományait, az ünnep szépségét, miközben esténként az ünnepet váró zenei programok sokasága fogadja majd a közönség tagjait.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesznek változatos gyermekprogramok, de abszolút újdonság, hogy Mikulás napján, avagy december 6-án kézműves foglalkozások, december 20-án pedig karácsonyi mézeskalácssütés is lesz a kulturális központ előcsarnokában. A siófoki adventi vásár hétköznaponként délelőtt 10 órától este 18 óráig tart nyitva, míg hétvégén délelőtt 10 órától a programok végéig tartanak nyitva az árusok.