Siófoki programok: Isten pénze musical a KIKK-ben

Amennyiben szeretjük a musicaleket, és szívesen részesei lennénk egy nagyon emlékezetes előadásnak, akkor a siófoki programok részeként december 5-én, vasárnap délután 17 órakor látogassunk el a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a Magyarock Dalszínház érkezik egy átfogó előadással.

Az Isten pénze egy klasszikus értelemben vett musical, egy családi előadás, melynek alapját Charles Dickens: Karácsonyi ének című klasszikus kisregénye adta, azonban a hazai írók alaposan átdolgozták és egy zenés művet írtak belőle.

A mű főszereplője Ebenezer Scrooge, egy idősödő milliomos, egy uzsorás, aki azon túl, hogy lelkileg teljesen üres, még karácsonykor is egyedül van, hovatovább kizárólag csak a saját pénzügyei foglalkoztatják. Sem más, sem mások nem érdeklik, nem gondol a szegényekre, egy igazi kapzsi, rosszindulatú ember, akit egy karácsonyi élmény örök időkre megváltoztat.

Éppen karácsony este van, amikor hősünknek különös látogatója akad. Korábban elhunyt üzlettársa látogatja meg újra, aki egy kis utazásra invitálja, és visszaviszi a múltba Ebenezert. Azokat a szentestéket éli újra, amikor még nem a pénz volt a legfontosabb az életében, és hősünk ráébred valamire.

Sokkal boldogabb volt, amikor még a lelki életét élte, amikor a materiális javak nem voltak a középpontban. Egy mindenki által jól ismert, mondhatni legendás karácsonyi történet átdolgozásáról van itt szó, egy valódi karácsonyi csodáról, egy olyan meséről, mely nem feltétlenül a fiatalokat, inkább a felnőtteket szólítja meg.

Egy egészen érzelmes, nem mellesleg látványos és humoros musical, melyben olyan ismert színészek játszák az egyes szerepeket, mint Gerdesits Ferenc, P. Petőcz András, Kuczmann Ágnes, Tihanyi Dániel, Mészáros Tamás, Enyingi Zsófia, Tar Gabriella/Eszlári Judit, Budai Márton Zoltán vagy Krnčan Milan.