Siófoki programok: Lukács Gábor és Szirtes Edina Mókus előadásai

Nem maradnak majd elfoglaltság nélkül azok, akik szeretnének különleges kulturális előadások és koncertek részeseivé válni a siófoki programok keretein belül, hiszen július utolsó hétvégéjén – ami részben már augusztus is – igazán különleges események várnak ránk.

Július 30-án, pénteken este 19 órakor például Lukács Gábor, az ismert Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lép színpadra a Kálmán Imre Kulturális Központ galéria teraszán, avagy más néven a KulTeraszon, ahol kellemesen virágos zöldkörnyezetben találhatnak otthonra a költészet szerelmesei.

Lukács Sándor erre az eseményre Az elűzött álom című előadásával készül, mert kevesen tudják róla, de a Vígszínházban való színészkedés mellett 1985 óta már hét verseskötete jelent meg – Az elűzött állom a hetedik és egyben legfrissebb a sorban –, mely számára kikapcsolódás és elvonatkozás a mindennapoktól.

Mint ő maga is kiemelte egy interjúban: mindenki élete tele van olyan eseményekkel, melyek valamirét nem tudatosulnak az emberekben. A költészet számára, és mindenki másnak is erre kínál tökéletes alternatívát, amit a költő azzal nyomatékosít, hogy a szavalások közben vallomások várhatók tőle a gyerekkoráról, a mesterekről, a színészetről, valamint a magánélet meghatározó pillanatairól.

Amennyiben inkább a zenei programokat keresnénk Siófokon, az előttünk álló hétvégén tovább folytatódik a Zene a Zöldben eseménysorozat, mely augusztus 1-jén, este 19 órai kezdettel a Jókai parkba kalauzolja az érdeklődőket, méghozzá Szirtes Edina Mókus érkezése miatt.

A művésznő egy különleges fellépéssel készült a nyár fővárosában, nem meglepő módon, hiszen egészen egyedi színfoltot képvisel ő a hazai zenei palettán, miközben rendkívül egyedi projektekben és formációkban vesz részt, verses feldolgozásai és looperes koncertjei pedig messze földön híresek.