Siófoki programok: Nyolc nő komédia a KIKK játékszínen

Aki szereti a tartalmas és egyben magas minőséget képviselő színházi előadásokat, az a siófoki programok részeként jobb, ha december 8-án, szerdán ellátogat a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a Játékszínen megrendezik a Nyolc nő címre keresztelt komédiát.

Ez a különleges kis bohózat egy francia kisváros közelében játszódik, egészen konkrétan egy kis hegyvidéki házikóban, ahol kifejezetten érdekes események várnak ránk. A komédia főszereplője Susanne, aki külföldön tanul, és mint legidősebb lányt, nagyon várja haza az egész család.

Csakhogy a békés várakozást egy velőtrázó sikoly rázza meg, lévén miután Susanne hazaérkezik, a ház urát, azaz Marcelt holtan találják a saját szobájában. A gyilkosság egyértelműnek tűnik, hiszen egy késsel a hátában hagyta magára a gyilkos.

A házban nyolc nő tartózkodik, az áldozat felesége, az anyósa, a húga, a sógornője, a két lánya, valamint két cseléd. Vajon ki lehetett a tettes? Merthogy a tettes a házban van, hiszen a hatalmas hóviharnak köszönhetően gyakorlatilag az épületet teljesen elzárták a külvilágtól.

Hogy mit tehet ilyenkor a nyolc nő? A maguk módján nekiállnak a nyomozásnak, csakhogy a helyzet nehezebb, mint gondoltuk volna, hiszen a nők közül láthatóan mindenki hazudik valamiért. A tettes azért, mert szeretné titokban tartani kilétét, míg a többiek azért, mert bőven akad titkolni valójuk. Egy biztos: a gyilkos köztük van.

A Robert Thomas által jegyzett művet Vinkó József fordította le magyarra, és ültette át egy több mint 2 órás előadássá, melyet egy szünettel tekinthetnek majd meg az érdeklődők. Az előadást ráadásul olyan ismert színésznők előadásában tekintheti meg a közönség, mint Hernádi Judit, Lévay Viktória, Erdélyi Tímea, Dobó Kata, Pásztor Erzsi, Zsurzs Kati, Bánsági Ildikó és Horváth Lili.