Siófoki programok: Ólomkatona zenés mesejáték a KIKK-ben

Szívesen megerősítenénk az ünnepek előtti szellemet, és lélekben is felkészülnénk a karácsonyra? Ebben az esetben a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik egy igazán különleges előadás részeseivé válni.

December 22-én délután ötórai kezdettel ugyanis a Turay Ida Színház vendégelőadását nézhetik meg az érdeklődők a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol az Ólomkatona című zenés mesejáték kerül a középpontba.

Hans Christian Andersen klasszikusát olyan színészek viszik majd színpadra, mint Valázsik Péter, Szőke Laura, Magyar Bernadett, Pásztor Máté, Merk László, Szántó Szandra, Fehérvári Péter, Zakar Gábor és Tóth Alex.

Az egyórás, szünet nélküli előadást Győri Péter rendezte, aki teljesen hű volt az eredeti történethez, így a cselekmény egy valódi hősről szól, aki számára a testi fogyaték sem jelent akadályt abban az esetben, ha a szerelemről, a boldogságról van szó.

A mű a lábát vesztett ólomkatona és a papírbalerina történetét meséli el, melynek részeként sorsuk bár összeforr, mégis szétszakadnak egymástól, de a táplált szerelem, a kötelék annyira erős köztük, hogy az ólomkatonát semmilyen akadály sem tántoríthatja el attól, hogy újra megtalálja párját.

A csillámrózsa és az ólom szívecske ugyanis a történet végére újra egymásra talál majd, hogy utána egymástól elválaszthatatlanul éljenek, amíg meg nem halnak.