Siófoki programok: papírfagyi és papírlimonádé a BRTK Könyvtárban

Még egy teljes hónap van a nyárból, a siófoki programok részeként pedig a szervezők lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekek a lehető legtöbb időt tölthessék el hasznos foglalkozásokkal, így a BRTK Könyvtárban ismét indul a Százszorszép kezek programsorozat.

Ez a kifejezetten gyermekeket megcélzó esemény minden hétfőn és csütörtökön várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, méghozzá napi szinten két alkalommal, így délelőtt 10 és 12 óra között, valamint délután 15 és 17 óra között.

Mindezt a BRTK Könyvtár gyermekrészlegéhez tartozó teraszon, kellemesen zárt, de mégis nyitott közegben, árnyékban, a foglalkozáson való részvételhez szükséges összes eszközzel, így a szülőknek nincs más dolguk, csak a kérdéses időpontban elvinni a gyermeket a könyvtárba.

A programon való részvétel teljesen ingyenes, és érdemes követni az eseményeket, hiszen augusztus minden hétfőjén és csütörtökjén várhatók még foglalkozások. Lesz virágkészítés, kreatív naplóírás, pálcikázás, gombócolás, sőt még búzafonás és nyárzáró parti is.

Amelyik gyereknek pedig nem elég a kézműves foglalkozás, augusztus 2-án, hétfőn este ismét a Kálmán Imre Kulturális Központban játszik a Sólya zenekar, méghozzá a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat részeként.

A Nem messze van ide Kalocsa címre keresztelt eseményen a zenekar autentikus magyar népzenei előadását tekinthetjük meg ismét, amit természetesen olyan formában tálalnak, hogy azt a gyerekek is könnyedén fogyaszthassák.

A koncert napján ráadásul 18 és 21 óra között kipakol a helyszínre a Levendula játszóház és Alkotóműhely is, akik nemcsak kézműves foglalkozással, hanem különleges népi játszótérrel is várják a kicsiket.