Siófoki programok: papírszínház a BRTK Könyvtárban – nem csak gyerekeknek

Ismét a gyerekeknek szól elsődlegesen az idei nyár, és ehhez igyekeznek igazodni a siófoki programok szervezői is. Pláne azt követően, hogy a vírushelyzethez kapcsolódó korlátozások feloldásával most rengeteg korábban elmaradt esemény kerül pótlásra.

Részben ide kapcsolódik a BRTK Könyvtár eseménye is, mely Lépcsőmesék címmel június 29-én, kedden délután 16:30-kor indul, mint egy különleges papírszínház, aminek részeként egy érdekes kérdést tesznek fel, illetve próbálnak majd meg válaszolni is a szervezők: Mire jó megy lyukas zacskó?

Hogy semmire? Ez is egy lehetséges válasz, azonban a szervezők azért igyekeznek ennél érdekesebb alternatívával szolgálni, hiszen egy lyukas zacskó bizony sok dologra jó lehet, és ha nem tudnánk, hogy mégis mire, akkor a helyszínen egy tanulságos meséből kideríthetjük.

A kérdéses program szabadtéren zajlik majd, emiatt teljesen szabadon, védettségi igazolvány nélkül is látogatható a felnőttek számára, miközben a részvétel mindenki számára teljesen ingyenes, eső esetén sem marad el.

Aki egy jó jazz koncertre látogatna már, akkor a siófoki programok ezen a téren is kiváló társnak bizonyulnak június 29-én, kedden este 19 órától. Ekkor csap ugyanis a húrok közé a Kálmán Imre Kulturális Központban a Hot Jazz Band, akik a tőlük megszokott minőségben adnak majd egy fergeteges jazz koncertet.

A banda, és ezzel együtt a koncert célja nem más, minthogy autentikus formában felidézzék a háború előtti legnagyobb magyar jazz slágereket, filmes és színpadi zenéket, valamint a legendás jazz aranykorát, méghozzá teljesen autentikus megszólaltatás társaságában.

Ezen a téren a zenekar a legjobbak közé sorolható, nem véletlen, hogy munkásságuk már messze földön ismert és elismert, ezáltal bejárták egész Európát, sőt Amerikát és Ázsiát is megjárták már.