Siófoki programok: Szőke Nikoletta koncertje a KIKK-ben

Ha szeretnénk egy igazán emlékezetes könnyűzenei koncertélményben, egy vérbeli jazzestében részesülni, akkor a siófoki programok részeként most erre is lehetőségünk nyílik így lassan a nyári szezon kellős közepén.

Mindehhez nincs más teendőnk, mint július 3-án, azaz szombaton este 19 órakor ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központhoz, ahol a kérdéses időpontban Szőke Nikoletta ad egy különleges Gipsy Queen Live koncertet, méghozzá a magyar könnyűzenei élet ismert zenészeivel és kiválóságaival.

Ennek megfelelően míg Nikoletta az énekszekciót tölti be, addig a kíséretért Farkas Zsolt felel majd zongorán, Barcza Horváth József nagybőgőn és basszusgitáron, valamint Balog László dobokon, vagyis egy igazi élőzenei performansz várható, egy minőségi zenélés, melyet garantáltan nemcsak a színpadon élveznek majd.

A koncert főszereplője azonban határozott Niki lesz, aki montreux-i versenygyőztes volt, megkapta korábban a Junior Prima díjat, ezáltal az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnőjeként ismert, de egész Európában rengetegen ismerik a nevét, illetve imádják a hangját.

Ennek az oka többek között az, hogy a magyarországi helyszínek mellett rengeteg külföldi fellépése is volt az évek során, így énekelt New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban, sőt Berlinben is, méghozzá olyan kiválóságokkal, mint Michel Legrand vagy Bobby McFerrin.

Pályafutása során már hét szólólemeze is megjelent, a legutóbbi Moonglow című anyagának pedig nem kisebb név volt a producere, mint a Grammy-díjas Helik Hadar. Több slágere is országos siker lett, a 2017 tavaszán megjelent Az út hadd vigyen című szerzeményét garantáltan mindenki ismeri, legutóbb pedig A Dal 2021-ben tűnt fel, ahol Új esély című dalával az elődöntőig jutott.