Siófoki programok: Trio Midnight 30. jubileumi koncert a Jazz szerda részeként

Különleges jubileumi koncerten vehetnek részt azok, akik úgy döntenek, hogy ellátogatnak a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarába, ahol augusztus 18-án, szerdán este 19 órakor folytatódik a Jazz szerda eseménysorozat.

Méghozzá közel sem egy hétköznapi fellépővel, hiszen a kérdéses időpontban a Trio Midnight koncertjének örülhetnek majd az érdeklődők, akik a kérdéses időpontban a 30. jubileumi koncertjüket adják majd.

Mint nemzetközileg elismert és ismert együttes, nemcsak a hazai, hanem az európai jazz színtér meghatározó alakjai is egyben. Műveik elsődlegesen Oláh Kálmán kompozícióira épülnek, aki kreatív, de leginkább a contemporary jazz világában érzi jól magát, ahol a spontán megoldások, a kollektív improvizációk jelentik a központi élményt.

Ebben különösen nagyon erős a Trio Midnight, akik az elmúlt három évtizedben az elsők között játszottak nemzetközi európai versenyeken itthonról, és értek el nívós helyezéseket. A belga Hoeilartban például Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta, miközben felléptek a legrangosabb európai fesztiválokon és jazz klubokban olyan ismert szólistákkal, mint Ernie Watts, Paolo Fresu, Steve Houben, Shelia Jordan és Mark Murphy.

Két lemezük is megjelent a jazz műfajának egyik korszakalkotó szaxofonosával, Lee Konitz-cal, míg Oláh Kálmán Liszt- és Erkel-díjat is kapott pályafutása során, sőt a 2006-os washingtoni Thelonious Monk zeneszerző versenyen a BMI fődíjat is hazahozta.

A Trio Midnight részeként Oláh Kálmán zongorista társa Egri János lesz nagybőgőn és Balázs Elemér dobon.