Siófoki programok: változatos események a BRTK Könyvtárban

Különleges eseményekkel szolgál október utolsó előtti hetében a BRTK Könyvtár a siófoki programok kedvelőinek, így aki szeret olvasni, aki odáig van a kulturális előadásokért, az biztosan megtalálja majd a számításait.

Október 18-én, hétfőn délután 17 órai kezdettel például különleges Munkácsy-kötődésű előadásra kerül sor a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárában Munkácsy, a festőfejedelem címmel, melynek részeként az ismert festő Krisztus trilógiájának elemzésére kerülhet majd sor.

Október 21-én, csütörtökön délután 14:30 és 17 óra között aztán leginkább a gyerekek találhatnak majd különleges elfoglaltságra a könyvtár falai között, a gyermekrészlegen ugyanis különleges termés nyakláncokat készíthetnek magukat a legkisebbek.

A teljesen ingyenes kézműves programon a különféle őszi termések, a dió, a makk, a gesztenye és a színes levelek kapják a főszerepet, melyekből egyenesen mesés nyakláncok formálhatók, és ezt a gyermekek be is bizonyítják majd.

Október 22-én, pénteken délután 17 órától aztán egy könyvbemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. A Monológ a homályos időkből címre keresztelt írás Pintér Lajos, az 1956-os Siófoki Járási Nemzetőrparancsnok visszaemlékezéseiről szól, a főszerepben a forradalmi időkről, illetve a sajnálatos megtorlásról.

A könyvhöz kapcsolódó dokumentumokat ifj. Pintér Lajos gyűjtötte és szerkesztette, méghozzá a forradalom 65. évfordulója előtt tisztelegve. A könyvet ő maga mutatja be, méghozzá beszélgetőpartnere, Gyarmati László társaságában, aki a HÉ! Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület elnöke.

A programokon való részvétel mindenkinek teljesen ingyenes, a programváltozás jogát azonban a szervezők fenntartják.