Zene a zöldben, avagy a Váci Szimfonikus Zenekar koncertje

A zenekedvelő siófoki programok szerelmesei számára hamarosan örömünnep lesz a Balaton fővárosában, ahol ismét egy különleges koncert kerül megrendezésre. Június 13-án, szombaton este 18 órakor ugyanis egy igazán exkluzív nyári szabadtéri koncertsorozat veszi kezdetét Zene a zöldben alcímmel ellátva, amelynek első állomása a Jókai parkban lesz, méghozzá a Váci Szimfonikus Zenekar fellépésével a középpontban.

A programsorozat képében Siófok városa egy olyan különleges kulturális kezdeményezést, illetve koncertsorozatot indít el – pontosabban inkább talán honosít meg –, ami a világ több nagyvárosában is megtalálható, hovatovább sikeres rendezvényszériának tekinthető.

Ebből kifolyólag az idei nyáron első alkalommal a város több közparkjában is olyan szabadtéri koncertekre kerülhet majd sor – elsődlegesen a komolyzenei érából –, amelyeket a város polgárai, illetve a környékre érkező nyaralók és turisták nem csak szívesen, hanem ezen felül ingyenesen tekinthetnek meg.

vaci_szimfonikus_zenekar

A sort így a Váci Szimfonikus Zenekar fellépése nyitja meg, akik – a későbbi fellépőkkel egyetemben – nagy gondot fordítottak arra, hogy műsoruk összeállítása során az elhangzó tételek némelyike kötődjön a Balaton fővárosához. Ezért a hangversenyen a legismertebb klasszikus, zeneművészeti és zenetörténeti alkotások mellett felcsendülnek majd a siófoki származású Kálmán Imre operett-szerző ismertebb művei is.

A mintegy 30 fős Váci Szimfonikus Zenekar tehát méltóképpen nyitja meg ezt a hagyományteremtő programsorozatot egy változatos, nem mellesleg pedig ingyenes koncerttel, amelyhez a Jókai park biztosít tökéletes hátteret.